Iron Sky Photography

lauantai 18. lokakuuta 2014

OSA II. Casting & Plea -video


Tällä kertaa vuorossa oli elokuvan casting tilaisuus näyttelijöille sekä plea-videon tekeminen. Lähtö taas tuttuun tapaan 5:30 Jyväskylästä kohti Helsinkiä. Tällä kertaa oli mukava lähteä reissuun, koska sain yhteistyökumppaneiltani uudet työkalut matkaan. Kampus Data Jyväskylästä lähti tukemaan tätä dokumentointiprojektia uudella Applen MacBook Prolla. Oli hienoa päästä työstämään kuvia jo paikanpäällä sekä kotimatkalla. Kuvauskaluston sain Olympus Suomelta koko projektin ajaksi käyttöön. Runkona toimii Olympuksen OM-D EM-1 kamera. Kameran nokalle sain käyttööni valovoimaisen Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 12‑40mm 1:2.8 PRO: n sekä aivan uuden Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 40‑150mm 1:2.8 PRO telen. Tämä putki ei itseasiassa ole tullut vielä edes myyntiin Suomessa ja sainkin loistotilaisuuden testata tätä uutukaista Iron Skyn kuvauksissa.

Saavuin Helsinkiin yhdeksältä aamulla ja pysäkillä oli heti vastassa Olympuksen edustaja, joka antoi henkilökohtaisesti tehdasuuden kameran ja objektiivit käyttööni. Olin saanut Annalta osoitteen, missä tämän kertaiset kuvaukset olisivat. Paikkatuntemus Helsingissä on vielä ”aavistuksen” hatara, joten ei muutakuin mittarin kyytiin ja osoite kuskille… :) Päästyäni kuvauspaikalle siellä oli jo täysi tohina päällä. Meikäläiselle iski melkoinen kiire, koska uusi kamerani oli täysin tehdasasetuksissa. Kuvaus oli pakko aloittaa samantien, joten säätöjen teko piti tehdä itse kuvauksen lomassa. Oikeanlaisten säätöjen saaminen kameraan kesti yllättävän pitkään, varmaan pari ensimmäistä tuntia meni säätäessä kameraa mieluisaksi. Viimein sain kameran säädöt kohdilleen ja pääsin keskittymään vain itse kuvaukseen, nyt kamera pääsi oikeuksiinsa.

Uusi Olympuksen 40-150mm f2.8 objektiivi osoittautui kelpotekijäksi tässä dokumentaarisessa kuvauksessa. Kuvausolosuhteet olivat melko haastavat vallitsevan valon sekä etäisyyksien suhteen, objektiivin polttoväli ja valovoima olivat siis tarpeen. Pitkiltäkin etäisyyksiltä isolla aukolla kuvattuna kuvanlaatu oli kiitettävää, asiaa auttoi myös kameranrungon hyvä kuvanvakain. Näin pääsin taas noudattamaan ykkös-sääntöäni, pysy pois tieltä ja napsi etäältä aidot tilanteet.

Castingissä oli hienoa katsoa, kuinka näyttelijät osasivat eläytyä kuvitteelliseen tilanteeseen ilman taustoja tai rekvisiittaa. Samaa kohtausta käytiin useamman kerran lävitse eri tunnetiloja tulkiten. Oli myös hienoa nähdä telkkarista tuttuja kasvoja tekemässä näitä suorituksia ja osa heistä oli astunut ulos omalta mukavuusalueltaan tässä castingissä. Samana päivänä kuvattiin myös uutta joukkorahoituskampanjaa varten materiaalia, mutta siitäpä ei vielä tässä vaiheessa kirjoitella tämän enempää. Kaikkia tämän kertaisia kuvia ei siis lyödä vielä eetteriin, ennen kuin tuo video ja näyttelijät ovat virallisesti julkistettu. Näillä muutamilla kuvilla mennään tällä kertaa ja pysykäähän kuulolla, tulossa mielenkiintoista kuvaa julkistusten jälkeen.

Until next time…

-T

Uusillä työkaluilla työnteko sujui. Kiitos Olympus Suomelle ja Kampus Datalle Jyväskylään.


Tästä se lähti.

Päivän ilmeet by Timo :)

Rekvisiittaa päivän kuvauksista.

Laadun tarkistusta.

Moon Troopers.

Kenen? Voiko erehtyä...?

Tällä kertaa päätyökaluna toimi Olympuksen 40-150mm f2.8 uutuus.

Näihin fiiliksiin oli mukava lopetella... :)                                        Tässä vielä tuorein Mission Log tuotannon etenemisestä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti